Festa i Cavalcada de la Ceràmica

Manises es prepara per a celebrar les seues festes patronals en honor a Santa Justa i Rufina, patrones dels ceramistes i de la ciutat.

 

Durant el mes de juliol es viu un ambient de festa amb multitud d'activitats per a totes les edats.

 

Però, sens dubte, hi ha dos actes essencials que són la Festa de la Ceràmica i la Cavalcada de la Ceràmica, ambdues declarades d'interés turístic de la Comunitat Valenciana. 

 

Aquests dos esdeveniments estan arrelats a la nostra història, cultura i tradició, i reflecteixen el que significa l'artesania i la ceràmica per a Manises. 

 

La celebració de la Festa de la Ceràmica tindrà lloc els dies 14 i 15 de juliol en l'avinguda de Blasco Ibáñez, i compta amb una part dedicada a la venda de ceràmica artesanal, tant local com d'altres punts geogràfics, i una altra on el públic podrà veure i realitzar diferents tècniques com ara pintura, raku, tornejat, realització de flors o socarrats, etc.

 

La Cavalcada de la Ceràmica sempre té lloc la vesprada del 18 de juliol, i és un esdeveniment únic en el món en què els membres de la Clavària de les Santes Justa i Rufina, pujats en carrosses que desfilen per tota la ciutat, obsequien a tots els assistents amb peces de l'artesania local.

 

Que no t'ho conten... vine i viu-ho!