Cultura
Conclou la II edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic “Maniatic”
26/11/2018
El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Manises, “Maniatic”, ha posat fi a la segona edició celebrada del 20 al 24 de novembre a l'Auditori Germaníes, on va tindre lloc la gala de clausura conduïda per l'actor, monologuista i YouTuber Moi Camacho. Aquest projecte, està organitzat per joves de Manises i coordinat per Víctor Palacios, ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manises, l'Institut Valencià de Cinematografia (IVAC) i el Ateneu Cultural Ciutat de Manises.
El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Manises, “Maniatic”, ha posat fi a la segona edició celebrada del 20 al 24 de novembre a l'Auditori Germaníes, on va tindre lloc la gala de clausura conduïda per l'actor, monologuista i YouTuber Moi Camacho. Aquest projecte, està organitzat per joves de Manises i coordinat per Víctor Palacios, ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manises, l'Institut Valencià de Cinematografia (IVAC) i l'Ateneu Cultural Ciutat de Manises.
 
"Acide” (França) va ser el film que va obtindre el premi a Millor Curtmetratge que el va rebre per part de la regidora de Joventut de l'Ajuntament de Manises, Altea Royo. També va rebre el premi a Millor So entregat per “The Last Monkey”. A més, el seu protagonista encarnat per l'actor Sofian Khammes es va alçar amb el premi a Millor Actor.L'actor rus Viktor Kruliak del curtmetratge “Faith” va obtindre un Esment per la seua memorable interpretació. De la mateixa manera, el Premi a Millor Actriu va ser per a Eva Larvoire, pel treball en la pel·lícula txeca “Supine”.
 
El Premi del Públic, patrocinat per ASCOMA i dotat amb 500€ ha sigut atorgat a “El escarabajo al final de la calle” (Espanya) dirigit per Joan Vives Lozano. Així mateix, “El escarabajo al final de la calle” i “The Box” ( Eslovènia), dirigit per Dusan Kastelic, es van repartir Ex aequo el Premi Especial del Jurat. Mentrestant, “Aurore” (França) dirigit per Mail Le Mée, s'alçava amb els premis Millor Direcció i Millors Efectes Especials. El curtmetratge “Le Blizzard” (França/Andorra) d'Álvaro Rodríguez Areny va rebre la menció honorífica a Millor Direcció.
 
“Lay Them Straight” (Canadà) de Robert DeLeskie va obtindre el guardó a Millor Guió. El Premi a Millor Fotografia va ser atorgat per a Vladimir Egorov pel seu treball en el film “Faith” dirigit per Tatiana Fedorovskaya, l'Esment va ser per a Cedric Larvoire per la fotografia de “Supine” dirigida per Nicole Goode (República Txeca). El nou Premi entregat per Yamaha Music School València que reconeix la Millor Banda Sonora Original va ser per a Pau Loewe per “La Guarida” (Espanya).
 
La programació de "Maniatic” ha estat composta per 32 curtmetratges internacionals, dels quals 4 estrenats a Espanya i 11 es van estrenar en la Comunitat Valenciana en el festival. A més, s'han desenvolupat diferents col·loquis amb el públic i altres professionals del sector audiovisual.
 
El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manises, Xavier Morant, assegura «que des de l'Ajuntament es treballarà perquè Manises puga albergar noves edicions d'aquest festival i es consolide com una cita anual obligada per a tots els amants del cinema fantàstic, a més de donar suport al sector audiovisual».