Mercats
Manises tindrà la primera màquina per a gestionar les monedetes
21/11/2018
El Mercat Municipal Els Pins situat a la plaça Rafael Atard de Manises estrenarà, Recover Coin, la primera màquina a Espanya per a solucionar el problema de la gestió de les monedetes. L'acte d'inauguració tindrà lloc el pròxim 22 de novembre a les 10.30 h i comptarà amb la presència de la regidora de Mercats de l'Ajuntament de Manises, M.ª Irene Camps, representants de la associació del Mercat, Toni Prieto i Samia Tavares, i els gerents de l'empresa, Toni Sahuquillo i Vicente Lucas.
El Mercat Municipal Els Pins situat a la plaça Rafael Atard de Manises estrenarà, Recover Coin, la primera màquina a Espanya per a solucionar el problema de la gestió de les monedetes. L'acte d'inauguració tindrà lloc el pròxim 22 de novembre a les 10.30 h i comptarà amb la presència de la regidora de Mercats de l'Ajuntament de Manises, M.ª Irene Camps, representants de la associació del  Mercat, Toni Prieto i Samia Tavares, i els gerents de l'empresa, Toni Sahuquillo i Vicente Lucas.
 
Gràcies a aquesta màquina els usuaris disposaran d'un nou servei pel qual podran canviar totes les seues monedetes per tiquets de compra per a ser utilitzats en la majoria dels llocs associats del mercat.
 
Segons paraules de la regidora de Mercats de l'Ajuntament de Manises, M.ª Irene Camps, “aquesta iniciativa té com a objectiu aprofitar les monedetes sense haver de perdre temps ni despeses addicionals”. A més, ha afegit que “la versatilitat de la màquina fa que es puguen anar incorporant noves opcions com a tiquets de descompte en compres”.
 
En l'actualitat, existeix un greu problema amb les monedes de curs legal a Espanya. Segons estudis realitzats solament en monedes d'1 cèntim hem passat dels 3.854 milions de monedes en 2010 a 5747 milions de monedes posades en circulació a l'octubre de 2016 (última data facilitada pel Banc d'Espanya). D'altra banda, estudis realitzats per diferents mitjans com el Banc d'Espanya o la Comissió Europea, indica que el cost de producció d'una moneda d'1 cèntim ronda 1.60-1.65 cèntims i la moneda de 2 cèntims costa fabricar entre 1,87 – 1.94 cèntims.
 
L'ús d'aquesta màquina proporcionarà tant als usuaris com als venedors del mercat opcions d'aprofitament. A l'usuari li facilitarà el poder desfer-se de les seues monedetes sense haver de fer cues o demanar cita en els bancs i al venedor li ofereix avantatges com la publicitat del seu lloc a través de la pantalla.