Museus
Promoció de la ceràmica
Manises clausura la XIII edició de la seua Biennal Internacional de Ceràmica
28/02/2018
Manises celebrarà l'acte de cloenda de la seua Biennal Internacional de Ceràmica el pròxim 1 de març al Museu de Ceràmica de Manises (MCM).
Manises celebrarà l'acte de cloenda de la seua Biennal Internacional de Ceràmica el pròxim 1 de març al Museu de Ceràmica de Manises (MCM). L'esdeveniment commemorarà, a partir de les 19.30 h, l'èxit d'aquesta edició número XIII i recordarà els guanyadors d'una mostra internacional que ha comptat amb tres exposicions, una principal i dues paral·leles. A més a més, aquesta festa de clausura comptarà amb l'actuació de la banda Mojito Jazz, qui amenitzarà la celebració.
 
L'exposició principal, ubicada al MUMAF, va comptar amb la participació de 218 artistes i 52 peces seleccionades, entre les quals estaven les obres guanyadores d'aquesta edició: “La vomitera como último acto” de Pablo Bellot García, “Obertura en cinc temps” de Ruth Capedano García, “Green Loop” de Julia Saffer, “Enotis” de Colectivo CSC i “Éclosion” de Françoise Joris.
 
Al mateix temps, també s'inauguraren al mes de novembre de 2017 dues exposicions paral·leles. D'una banda, l'exposició conjunta de les guanyadores de l'edició anterior, Petra Bittl i Sonia Ferragut, exposada a la sala d'Art del Museu de Ceràmica de Manises. I d'altra, la Casa de Cultura va acollir l'exposició “Afectos” d'Estela Miguel, una col·lecció de peces basades en la relació d'afectes entre la ceràmica i la introducció d'altres tipus de materials.
 
Segons paraules del regidor de Promoció de la Ceràmica de l'Ajuntament de Manises, Xavier Morant, «per continuar connectant la tradició amb la modernitat, enllaçant el passat d'una ceràmica tradicional amb el present de l'art contemporani, Manises celebrarà la XIV edició de la seua Biennal Internacional de Ceràmica a novembre de 2019».