Manises present a la assemblea de l'Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica (AeCC)
29/11/2018

L’Ajuntament de Manises va estar present el passat cap de setmana a la ciutat de Portillo (Valladolid) on es va celebrar la segona assemblea anual de l'Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica (AeCC). La primera es va celebrar a Bailén a juny. Manises va estar representat pel regidor de Promoció de la Ceràmica i actual vicepresident de l'Associació, Xavier Morant.

Un dels temes que van ser abordats és la propera convocatòria dels Premis Nacionals de Ceràmica que s'atorgaran durant el primer trimestre de 2019.

Les activitats que formaven part d'aquesta trobada, van ser la visita a CEARCAL “Centro de Artesania de Castilla y León” ubicat a Valladolid i la visita a les instal·lacions d’ARTIS Centro Provincial de Artesania a la ciutat de Portilllo, on visitaren també l'exposició de ceràmica de la ciutat. Posteriorment, acompanyaren a l'alcalde de Portillo, Juan Ignacio Álvarez i al vicepresident de la Diputació de Valladolid en la inauguració del monument al terrisser situat en Arrabal de Portillo.
Per la vesprada la professora de l'Escola d'Art i Superior de Ceràmica de Manises, Amparo Vidal, va presentar en una conferència els resultats de l'enquesta del projecte europeu CERASMUS+ on participa l'Escola de Ceràmica i l'Agrupació Europea de Ciutats de la Ceràmica de la qual forma part Espanya.

Xavier Morant, regidor de Promoció de la Ceràmica de l'Ajuntament de Manises, ha explicat que «és molt important participar en les assemblees ja que tenen com a objectiu la lluita pel sector de la ceràmica amb la finalitat de dur a terme projectes de promoció i difusió del patrimoni ceràmic».