Es presenta el projecte «Contes Familiars» aprofitant el Dia Internacional de les Famílies
Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Famílies el passat 15 de maig es va presentar el projecte «Contes Familiars». Aprofitant aquest dia dedicat a crear consciència sobre la importància de les famílies en l'educació dels més xicotets, aquests contes tenen com a objectiu mostrar la diversitat familiar en la nostra societat actual a través d’uns contes entranyables, propers i familiars.
 
La idea original i autoria dels textos és de dos mestres i també mares: Natàlia Ferrús Blasco (actualment directora d’un col·legi públic de València) i Antònia Cardona Gavilà (mestra d’un col·legi públic de València). Les il·lustracions que donen vida a tots els personatges són creació d’Alba Bla. 
 
El projecte naix de la necessitat d’oferir als nostres xiquets i xiquetes una varietat de contes on puguen sentir-se identificats i identificades en la diversitat de les famílies actuals. Els contes van dirigits a un públic d’infants de 0 a 8 anys. Per a llegir-los en família; i també per a llegir-los a l’escola, com a eina per treballar la diversitat familiar, el respecte, la convivència i la igualtat.
 
La col·lecció consta de sis contes en els quals, el xiquet o la xiqueta protagonista narra un dia qualsevol. Cada protagonista té una família diferent que apareix en el conte com a part important en la seua vida emocional i afectiva; però aquest fet de les diferències es presenta dins d’una normalitat absoluta en la seua vida, i això és el que les autores volen transmetre. El discurs narratiu comença de bon matí en tots els contes, com un dia qualsevol, i acaba desitjant «bona nit» a la família. 
 
Els contes no són aïllats, s’estableixen relacions entre uns contes i altres. El fil conductor de la col·lecció és l’escola. El context on es desenvolupen les històries és la ciutat de València. Cal destacar també la presència de la música, el teatre, la pintura, la literatura i el foment de la bicicleta a través de les històries. 
 
La col·lecció acaba en un dia de festa on se celebra el dia de la família a l’escola. Tothom celebra un dia molt especial on caben totes les famílies sense distinció de cap tipus. Un dia de festa on hi ha molt que celebrar.
 
Segons ha explicat la regidora de Diversitat Afectivosexual de l'Ajuntament de Manises, Pilar Gómez, «la manera de normalitzar la diversitat familiar, o més bé l'única possible, és fer-la visible, és a dir, parlar d'aquesta qüestió sense embuts, ja que la diversitat, en la seua màxima extensió, és la realitat en la qual vivim».

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Suscripció al butlletí / Suscripción al boletín