Serveis Socials
Manises present en la jornada organitzada pel Patronat Intermunicipal Francisco Esteve
19/11/2018
Jesús Borràs, Alcalde de Manises, Juan Antonio Sagredo, Alcalde de Paterna, Carmen Martínez, Alcaldessa de Quart de Poblet, Antonio Raya, Director General de Diversitat Funcional i Mario Puerto, President de Plena Inclusió CV al costat de María Antonia Ferrús, Presidenta del Patronat Intermunicipal Francisco Esteve, han sigut els encarregats d'obrir la Jornada. Tots ells han destacat en les seues intervencions la immensa labor del Patronat al llarg dels seus 45 anys d'història i la necessitat de continuar treballant junts per a aconseguir la Plena Inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual.
Jesús Borràs, Alcalde de Manises, Juan Antonio Sagredo, Alcalde de Paterna, Carmen Martínez, Alcaldessa de Quart de Poblet, Antonio Raya, Director General de Diversitat Funcional i Mario Puerto, President de Plena Inclusió CV al costat de María Antonia Ferrús, Presidenta del Patronat Intermunicipal Francisco Esteve, han sigut els encarregats d'obrir la Jornada. Tots ells han destacat en les seues intervencions  la immensa labor del Patronat al llarg dels seus 45 anys d'història i la necessitat de continuar treballant junts per a aconseguir la Plena Inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Més d'un centenar de persones s'han reunit a Paterna en una jornada  organitzada pel Patronat Intermunicipal Francisco Esteve en col·laboració amb Plena inclusió Comunitat Valenciana on s'ha plantejat que una mirada diferent cap a la discapacitat intel·lectual és possible i sobretot és necessària. Una jornada organitzada amb motiu del desé aniversari del Grup de Germans i Germanes de l'associació. La jornada ha estat dinamitzada pels ‘mestres socràtics’ de l'Escola de Pensament Lliure, persones amb i sense discapacitat intel·lectual que han plantejat dilemes ètics als assistents.
 
Tant l'alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, i el regidor de Progrés Social, Carles López, han coincidit que “el Patronat Intermunicipal Francisco Esteve ha desenvolupat una gran labor en aquests 45 anys de treball per a aconseguir la plena inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual”.
 
L'objectiu de la jornada que ha congregat a persones amb discapacitat intel·lectual, familiars i professionals del sector ha sigut propiciar un marc per a la reflexió compartida sobre la inclusió, l'apoderament de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seues famílies, els valors compartits i el paper dels professionals.
 
La jornada ha servit per a constatar, una vegada més, que la clau per a avançar cap a la plena inclusió està a canviar la mirada i per descomptat, a treballar junts. Aquesta és la primera de les activitats que el Patronat Intermunicipal Francisco Esteve ha preparat per a celebrar els seus 45 anys d'història. Els seguiran la Mostra d'Art i Discapacitat ‘Amb una altra Mirada’ del 27 de novembre al 5 de desembre en el Gran Teatre ‘Antonio Ferrandis’ de Paterna i la Jornada de Portes Obertes de l'Associació prevista per al dia 1 de desembre.
 
El Patronat Intermunicipal Francisco Esteve és una associació d'àmbit provincial, constituïda per pares, mares i familiars de persones amb discapacitat intel·lectual, així com per les pròpies persones amb discapacitat intel·lectual. Hui dia més de 200 persones formen part d'aquesta associació, amb seu a Paterna però amb enorme implantació també a Manises i Quart Poblet.